78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 16. 7. 2011
Re: Pre?o je m?j vosk zo slne?n?ho tavidla tmav??

Po stuhnutí jsou oddělené protože med a vosk má rozdílnou hustotu, ale při tavení to jsou dvě kapaliny a navzájem se ovlivňují. Kdyby to tak nebylo, tak vosk má jednotnou barvu.



> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Pre?o je m?j vosk zo slne?n?ho tavidla tmav??
> Datum: 16.7.2011 22:31:52
> ----------------------------------------
> To je hloupost Pokud jsou v plástech zbytky medu tak v tavidle se od vosku odělí
> a ne smíchá s voskem vzdy v nádobce z voskem zůstávají kapsy z medem. Med jako
> takový přece není rozpustný ve vosku. mějte rozum.
> > ------------ Původní zpráva ------------
> > Od: Ale Mol??k <e-mail/=/nezadan>
> > Předmět: Re: Pre?o je m?j vosk zo slne?n?ho tavidla tmav??
> > Datum: 16.7.2011 17:55:21
> > ----------------------------------------
> > Med ve slunečním tavidle určitě nekaramelizuje. Ani na tom grilu se to
> > neděje, takové stupně to nemá. Ale med má nějakou barvu, protože má v sobě
> > rostlinná barviva, i z pylu, a při rozpuštění, nebo ztekucení zbydků medu i
> > vosku na jedný hromadě dojde k promísení a předání látek z medu, které jsou
> > rozpustné v tucích do vosku a nebo toho masa na grilu. Proto i to maso
> > dostane medovou barvu, ale med dávám na něj až na konec těsně před
> > doděláním, aby nezačal se připalovat.
> > Proto med ovlivňuje barvu vosku víc než propolis, už také i proto, že
> > propolis má vyšší bod tání.
> > Ale co mi není jasné, čeho je nás med, který zásadně ovlivní barvu vosku do
> > hněda. Jestliže to má být normální. Tohle nedělá ani medovice.
> >
> >
> >
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53236


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu